Медведєв заявив про можливі захисні заходи щодо поставок до РФ продукції з України та Молдови

Середа, 23 липня 2014, 13:22

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв знову заявив про можливість застосування захисних заходів щодо поставок на російський ринок продукції з України та Молдови після підписання цими країнами угод про асоціацію з Євросоюзом.

Про це він сказав на нараді з торговими представниками Росії в інших країнах, передає УНІАН.

Медведєв нагадав, що були підписані угоди ЄС про асоціацію з Молдовою та Україною - державами, що є одночасно учасниками договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД.

"Ми об'єктивно оцінюємо негативні наслідки таких рішень для нашої економіки, вважаємо ці ризики достатньо серйозними, особливо в тому, що стосується технічного регулювання, стандартів, санітарного й фітосанітарного контролю, саме тому ми ведемо консультації з ЄС, із партнерами по Митному союзу й СНД, і будемо вимушені за певної ситуації запроваджувати захисні заходи", - пояснив Медведєв.

Він заявив, що, незважаючи на "кризу в Україні", Росія налаштована на співробітництво з Євросоюзом.

"Потрібно прямо сказати, що українська криза значно ускладнила наші відносини з ЄС, іноді ці події називають вододілом між минулим і майбутнім Європи, але для нашої країни це не так. Ми, як і раніше, націлені на взаємовигідне співробітництво", - сказав Медведєв.

Як зазначив російський прем'єр, Євросоюз ще довго буде для Росії основним торговельним партнером, а істотна частина енергобалансу Європи залежить від російських поставок енергоресурсів.

"Ми цінуємо репутацію надійного постачальника, але при цьому ми повинні бути впевнені, що наші економічні інтереси будуть забезпечені належним чином", - сказав Медведєв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.