В Угорщині йде наступ на свободу слова - єврокомісар

Понеділок, 28 липня 2014, 15:46

Єврокомісія виступає проти запровадження додаткового податку на діяльність мас-медіа та рекламний бізнес в Угорщині, за який парламент країни вже проголосував.

Дану пропозицію уряду Угорщини в ЄС розцінюють як наступ на свободу слова та "нищення європейських цінностей", повідомляє ANSA.

"Цей закон в парламенті прийняли без належної дискусії та відповідних консультацій", - повідомила єврокомісар з цифрових технологій Неелі Кроес.

Раніше глава уряду Угорщини Віктор Орбан заявляв, що податок на медіа - це не "спроба латання дірок в бюджеті", а питання справедливості.

На думку Орбана, рекламний бізнес має преференції з оподаткування і "це несправедливо", передає слова глави уряду портал Politics.hu.

Єврокомісар Кроес вважає, що закон про підвищення податків для ЗМІ було прийнято з порушенням демократичних правил. 

У свою чергу угорські ЗМІ пишуть, що урядова податкова ініціатива спрямована на те, щоб взяти угорські засоби масової комунікації під контроль. 

На думку Кроес, через податкові нововведення постраждає найбільший медіаконсорціум RTL Group Lussemburgo, який охоплює майже 80% медіа в Угорщині і повинен відтепер платити на 15 млн євро більше щороку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.