В Німеччині падає промвиробництво

Понеділок, 7 липня 2014, 10:10

Обсяг промислового виробництва в Німеччині в травні 2014 року впав на 1,8% порівняно з попереднім місяцем - це найзначніше зниження з квітня 2012 року, свідчать дані Федерального статистичного управління країни (Destatis), передає Інтерфакс.

Натомість у міністерстві економіки ФРН заспокоюють, що зниження обсягу промвиробництва є тимчасовим фактором.

Згідно даних, промвиробництво в Німеччині скорочується вже три місяці поспіль, замовлення на продукцію промпідприємств ФРН у травні зменшилися більше, ніж очікувалося, в той час як індекс споживчої довіри в червні впав до мінімуму за шість місяців, а безробіття зростає другий місяць поспіль.

На думку аналітиків зниження обсягу промвиробництва в Німеччині в травні було максимальним за два роки.

Зростання промвиробництва щодо травня 2013 року склало 1,3%, хоча експерти прогнозували 3,7%.

Згідно з переглянутими даними, в квітні промвиробництво в Німеччині зменшилося на 0,3% щодо попереднього місяця і зросло на 1,3% в річному вираженні. Раніше повідомлялося про підвищення першого показника на 0,2%, другого - на 1,8%.

Раніше Бундесбанк попередив, що темпи зростання ВВП Німеччини сповільняться у другому кварталі 2014 року після підйому на 0,8% у першому кварталі, незважаючи на те, що економічні тенденції вказують на покращення ситуації.

"Промвиробництво скорочувалося у другому кварталі, - відзначає аналітик Landesbank Baden-Wuerttemberg в Штутгарті Йенс-Олівер Ніклаш. - Однак якщо говорити в цілому, економіка Німеччини знаходиться в хорошій формі, і причин для занепокоєння немає".

За оцінками Єврокомісії, ВВП Німеччини виросте на 1,8% в 2014 році і на 2% в 2015 році, економіку країни чекає "динамічний, повномасштабний підйом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: