В Греції розпочались масові страйки

Середа, 9 липня 2014, 12:57

Лікарі, податківці, працівники пенітенціарної служби та археологи вийшли в середу на 24-годинний страйк.

Протестувальників не влаштовує черговий план урізання бюджетних витрат та скорочення робочих місць у державному секторі.

"Якщо уряд і надалі діятиме проти працівників, тоді наша відповідь буде дуже жорсткою", - йдеться в повідомленні профспілки медичних працівників ADEDY.

Такі заходи уряд Греції впроваджує згідно з планом фінансової підтримки і для отримання чергового траншу у розмірі 240 млрд євро з боку кредиторів "трійки" (Міжнародний валютний фонд, Європейський центробанк та ЄС), повідомляє грецьке видання Ekathimerini.

Участь у страйках беруть також енергетики. Вони виступають проти приватизації іноземними компаніями національної енергетичної компанії PPC. Представники лівої опозиційної партії Syriza в парламенті Греції заявили, що питання приватизації національних компаній має вирішуватись на загальнонаціональному референдумі.

"Електрика - це національне надбання, а не вигода для окремих ділків, які хочуть її продавати за безцінь. Це злочин проти суспільства", - наголошують у профспілці GSEE.

Протести відбуваються саме в той день, коли до Афін для чергових зустрічей з представниками уряду прибувають кредитори "трійки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.