Естонія рекламуватиме своє продовольство в Африці й Азії

Вівторок, 12 серпня 2014, 13:42

Естонія вишукує можливості компенсувати втрати від ембарго Росії продажем продовольства в Африці і Азії, а також росіянам, які приїздять в Естонію.

"Естонія порівняно з іншими державами Євросоюзу має велику перевагу: в нас спільний кордон і, оскільки санкції Росії не поширюються на приватних осіб, вони можуть купувати продовольство у нас. Можна організувати рекламу по той бік кордону: приїздіть за покупками до нас".

Про це повідомила міністр зовнішньої торгівлі і підприємництва Ганні Суллинг в опублікованому у вівторок інтерв'ю газеті "Еесті Пяевалехт", передає Інтерфакс.

За її словами, МЗС Естонії через мережу посольств склав огляд ринків для виробників харчової продукції.

І якщо Китай як найбільший ринок Азії для Естонії не зовсім підходить через ставлення Талліна до теми Далай-лами і Тибету, то Союз молока пропонує ринки Індонезії, Марокко, Кореї, Японії, зазначила Суллинг.

"Наше завдання звернути увагу на інші регіони, не на Європейський Союз, де і без того велика пропозиція", - вважає міністр.

На її думку, Естонія не занадто сильно постраждає від заходів РФ сусіда, так як з експорту в Росію в 300 млн євро більше половини складає реекспорт.

Санкції Росії зачіпають 0,7% загального експорту Естонії, в експорті продуктів харчування - 7,9%.

За словами Суллинг, "це не дуже великий показник, хоча він і стосується деяких підприємств".

Міністр також повідомила, що обговорювала тематику російського ембарго з міністром сільського господарства Іварі Падаром і деякими керівниками підприємств молочної продукції, але спеціального засідання уряду з цієї тематики не було.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: