Естонія пропонує створити в країнах Балтії та Польщі корпус швидкого реагування НАТО

Четвер, 24 липня 2014, 08:56

Естонія пропонує перетворити Північно-Східний корпус НАТО, який відповідає за безпеку країн Балтії і Польщі, на корпус швидкого реагування.

Про це в четвер повідомив Інтерфакс.

Виходячи з висновків, зроблених у вівторок на зустрічі глав держав Східної Європи у Варшаві, президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес заявив, що у всіх країнах, які межують з Росією, необхідно збільшити присутність і готовність реагування військ НАТО, повідомила в середу порталу телерадіомовлення ERR радник глави держави з питань безпеки Мерле Майгре.

"Нам би хотілося, щоб це був підрозділ швидкого реагування, і щоб там були сконцентровані ті знання і підготовка, які стосуються планів оборони цього регіону", - сказала Майгре.

"Це означало б і більшу кількість військовослужбовців. Це потрібно зважити як з нашого боку, так і з боку всього регіону", - додала Майгре.

Як підтвердили в міністерстві оборони, Естонія зацікавлена у збільшенні присутності НАТО в регіоні Балтійського моря, і один з можливих варіантів, безумовно, стосується Північно-Східного корпусу і підвищення швидкості реагування.

"Питання присутності НАТО, безумовно, буде розглянуто на початку вересня на саміті НАТО в Уельсі як одна з центральних тем", - сказав представник міністерства оборони Петер Куймет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.