ЗМІ: У Росії є "план Б" щодо "Південного потоку"

Четвер, 21 серпня 2014, 11:25

Якщо Болгарія відмовляється, то для будівництва "Південного потоку" залишається тільки маршрут Туреччина - Греція - Італія - Австрія.

Про це пише російська газета "Взгляд".

Як зазначає видання, під час травневої зустрічі з керівниками світових інформаційних агентств Володимир Путін прозоро натякнув колегам з Брюсселя на те, що у Росії є план "Б".

"Якщо у нас і далі будуть якісь проблеми щодо "Південного потоку", - а Брюссель нам постійно палиці в колеса вставляє, - ми розглянемо й інші варіанти - через країни, які не входять в ЄС. Просто Євросоюз отримає ще одну транзитну країну. Навіщо вони роблять це, ці брюссельці, я не розумію",  - сказав він.

Таким "варіантом" є Туреччина, зазначається у статті.

Екс-прем'єр цієї країни Реджеп Таїп Ердоган нещодавно виграв президентські вибори, отже, всі пропозиції щодо "Південного потоку", які робили чиновники з його команди за останні кілька місяців, будуть в силі ще довгий час, впевнені російські ЗМІ.

Серед недоліків такого варіанту видання називає неможливість підключити до "Південного потоку" Сербію та Угорщину, а також можливий тиск Брюсселя на Грецію.

Зазначимо, що такий план призведе до подорожчання проекту будівництва, адже доведеться прокладати ще один підводний маршрут.

Окрім того, це суперечить вимогам Третього енергопакету ЄС.

Нагадаємо, Болгарія зупинила всі роботи зі спорудження газопроводу "Південний потік" через невідповідність законам ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.