ЄС запускає мобільний додаток для відшкодування пасажирам за затримку

Середа, 27 серпня 2014, 13:27

Пасажири, які застрягли в аеропортах в очікуванні рейсу або ж зниклого багажу, тепер зможуть використовувати безкоштовний мобільний додаток, щоб перевірити їх права відразу на місці.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

ЄС - це єдиний куточок у світі, де пасажири захищені повністю, незалежно від того, чи вони подорожують повітрям, залізницею, а тепер ще кораблем та автобусом, повідомляється в оголошенні.

Цей додаток поширюється на всі види транспорту.

Програми доступна на чотирьох популярних мобільних платформах: Apple iPhone і iPad, Google Android, RIM Blackberry і Microsoft Windows Phone 7.

Правила компенсацій за затримки та відміни рейсів,  а також втрату багажу діють для усіх видів транспорту в ЄС.

Зокрема, наприклад, якщо  пасажирам відмовлено у перевезенні, авіакомпанії зобов'язані спочатку знайти добровольців, які відмовляться від свого бронювання за певні вигоди. Крім того, авіаперевізник зобов'язаний також запропонувати їм на вибір повне повернення коштів або ж зміну маршруту, повідомляє сайт Єврокомісії.

Пасажири також мають право на компенсацію  в розмірі від €125 до €600 залежно від відстані польоту і затримки, що виникають, перш ніж їх розмістять на інший рейс.

Якщо ж багаж пасажира втрачено, пошкоджено або видано із затримкою під час польоту, він має право на компенсацію в межах приблизно €1,220.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.