ЄС: консультації з РФ жодним чином не вплинуть на текст Угоди

Середа, 27 серпня 2014, 15:45

Європейський союз відкидає можливість того, що предметом тристоронніх консультацій Україна-Росія-ЄС стане перегляд тексту Угоди про асоціацію, або її складових.

Про це їдеться у коментарі щодо переговорної позиції ЄС, яка надана на запит Європейської правди представництвом ЄС в Україні.

"Процес консультацій щодо можливих ризиків, які виникають в наслідок виконання Угоди про асоціацію, жодним чином не може призвести до поновлення переговорів про двосторонню угоду між Україною та ЄС, тобто про Угоду про Асоціацію (включно з зоною вільної торгівлі). Також ці переговори не впливають на її (угоди) набуття чинності", - йдеться, зокрема в документі.

Як повідомляла ЄвроПравда, раніше про можливий перегляд тексту Угоди заявив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв.

"Мова йде про конкретні поправки, які ми повинні внести в текст програми і я не виключаю, що в текст базової угоди", - сказав він, зазначивши, що розраховує вийти з цими пропозиціями до міністерської зустрічі, запланованої в Брюсселі на 12 вересня.

Україна також запевнила, що Угода не буде переглядатися.

У відповіді ЄС на запит ЄвроПравди зазначається також, що Брюсель і раніше повідомляв Москву про свою позицію з цього приводу. "Ми ще раз повторюємо нашу тверду позицію", - говориться в повідомленні.

"Протягом цього року ЄС був залучений до переговорів з РФ, мета яких – розвіяти можливі непорозуміння, а також обговорити вплив ЗВТ на Росію", - нагадує Євросоюз, зазначаючи, що експертне обговорення впливу ЗВТ на російський ринок буде продовжене 1 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.