Порошенко запевнив Ештон, що асоціацію ратифікують у вересні

Вівторок, 26 серпня 2014, 13:36

Під час зустрічі Порошенко запевнив, що Україна у вересні ратифікує Угоду про асоціацію з ЄС і відразу ж направить в Брюссель ратифікаційні грамоти.

Про це повідомляє сайт президента України

"Україна у вересні ратифікує Угоду про асоціацію з ЄС і відразу ж направить в Брюссель відповідні ратифікаційні грамоти", - сказав глава держави.

Порошенко зазначив, що призначення дострокових парламентських виборів не стане перешкодою для ратифікації в парламенті Угоди про асоціацію.

"Наша інтеграція до ЄС - це наш цивілізаційний вибір, який жодним чином не спрямований проти когось. Навпаки, Угода позитивно вплине на взаємини з усіма нашими сусідами, в першу чергу, в економічній сфері. Ми зацікавлені в тому, щоб наші міжнародні партнери сприйняли наше рішення", - наголосив Петро Порошенко.

"Для нас важливо, щоб наші сусіди усвідомили - підписання Угоди між Україною та ЄС не несе для них ризиків і втрат. Ми зацікавлені у взаємовигідних економічних взаєминах з усіма сусідами і партнерами", - підкреслив він.

Президент підкреслив, що ключовою метою майбутніх переговорів є імплементація його мирного плану і встановлення миру на сході України.

Говорячи про ситуацію на Донбасі, Порошенко поінформував Ештон про бойові дії, які ведуть найманці проти української армії та цивільного населення, а також про факт затримки 10 російських військовослужбовців на території України. 

Як повідомляла ЄвроПравда, до Мінська прибула делегація ЄС на чолі  з Високим представником ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон з метою обговорення ситуації в Україні.

Першою на порядку денному стала зустріч президента Петра Порошенка та Високий представник ЄС Кетрін Ештон.

Нагадаємо, 26 серпня у Мінську відбудеться саміт Україна-Митний союз за участю ЄС.  Під час зустрічі ключовими темами для обговорення стане зона вільної торгівлі між Україною та ЄС, енергетичні питання, а також ситуація на сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: