ЄС скоротив експорт свинини на 5% в I півріччі з-за російського заборони

Четвер, 28 серпня 2014, 14:22

Виробники з країн Євросоюзу скоротили експорт замороженої свинини в першій половині 2014 року на 5% - до 720 тис. тонн з 756,6 тис. тонн за той же період роком раніше.

Про це свідчать дані Статистичного управління Європейського союзу Eurostat.

Зниження "було прямим наслідком російського заборони, введеної раніше в цьому році", повідомляє агентство Bloomberg.

У січні 2014 року РФ, що була раніше найбільшим імпортером свинини з ЄС, ввела ветеринарний заборону на ввезення цього м'яса з європейських країн у зв'язку з окремими випадками африканської чуми свиней, зафіксованими в Польщі, Литві та Латвії.

У результаті В I півріччі основним експортним напрямом для європейських виробників свинини стала Японія, закупившая 170,1 тис. тонн проти 112,9 тис. тонн роком раніше.

Також зросли поставки свинини з ЄС у Південну Корею і Гонконг, тоді як материковий Китай скоротив закупівлі.

У середині серпня середня ціна замороженої свинини в Євросоюзі становила 165,2 євро за 100 кг, тобто майже на 12% менше, ніж у серпні минулого року, коли вона була близька до рекорду.

"Зниження цін в останні тижні пов'язано з млявим попитом у країнах Євросоюзу, хоча російський заборону на імпорт свинини з ЄС продовжує чинити тиск на ринок", - йдеться в доповіді британської Ради з розвитку сільського господарства і рослинництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.