Уповільнення зростання економіки РФ найсильніше позначиться на Білорусі та Литві - МВФ

Понеділок, 4 серпня 2014, 14:09

Білорусь і Литва серед усіх зовнішньоторговельних партнерів Росії найбільшою мірою відчують на собі негативний вплив західних санкцій і загального уповільнення економічного зростання в РФ, вважають експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Про це передає Інтерфакс.

"Для багатьох європейських держав Росія не є основним ринком експорту. Тому уповільнення російської економіки не повинно помітно їм зашкодити. Однак вплив на багатьох сусідів Росії, таких як Білорусь, Україна, Молдова та країни Балтії, експорт яких до Росії перевищує 5% їх ВВП, може бути більш значним", - йдеться в коментарі економістів МВФ, опублікованому в одному з блогів фонду - iMFdirect.

В інформації зазначається, що багато держав Східної Європи, в тому числі і Литва, сильно залежать не тільки від російського газу, але і від інших енергоносіїв.

Обсяг прямих іноземних інвестицій з Росії досягає 2-5% ВВП в таких країнах, як Литва, Латвія, Україна, Сербія, Боснія і Герцеговина.

За показником загального ризику, пов'язаного з ослабленням російської економіки і наслідками введених Заходом санкцій, Литва з усіх, що отримали оцінку держав посіла друге місце після Білорусії.

Базовий прогноз Мінекономрозвитку передбачає зростання ВВП Росії в 2014 році на 0,5%. МВФ очікує зростання російської економіки на 0,2%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: