Євроскептики вперше потрапили до земельних парламентів ФРН

Понеділок, 15 вересня 2014, 12:26

Партія євроскептиків вперше потрапить до німецьких земельних парламентів. За результатами останніх місцевих виборів у ФРН, партія "Альтернатива для Німеччини" (АдН) входитиме до складу законодавчого органу Бранденбурга та Тюрингії.

Про це повідомляє Deustche Welle.  

"Ми є тією політичною силою, що внесе зміни до політичного ландшафту", - заявив голова АдН Бернд Луке.

За попередніми офіційними даними, ця партія набрала на виборах до ландтагу Бранденбурга 12,2%, а до ландтагу Тюрингії – 10,6%, подолавши таким чином необхідний 5-відсотковий прохідний бар’єр.

Варто зазначити, що АдН виступає проти політики надання фінансової допомоги країнам єврозони, що найбільше постраждали від кризи, та за відмову від єдиної валюти євро та повернення до використання німецької марки.

Два тижні тому на виборах у Саксонії ця сила вже набрала 9,7% і вперше потрапила до земельного парламенту Німеччини. Тепер вона буде представлена одразу у трьох з 16 законодавчих органів німецьких земель.

У Бранденбурзі владу зберегли соціал-демократи, отримавши перемогу на виборах з результатом у 30,9% голосів. У Тюрингії ситуація теж суттєво не змінилася. Тут більшість належить Християнсько-демократичному союзу, який отримав 33,9%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.