Кількість безробітних у ФРН несподівано зросла в червні

Вівторок, 1 липня 2014, 11:49

Кількість безробітних у Німеччині збільшилася в червні на 9 тис. - до 2,916 млн осіб, свідчать дані Федерального агентства з працевлаштування ФРН.

Опитані агентством Bloomberg аналітики очікували зниження числа безробітних на 10 тис. Зростання показника спостерігається другий місяць поспіль, до цього він знижувався протягом п'яти місяців; підвищення за травень переглянуте з 24 тис. до 26 тис., передає Інтерфакс.

Безробіття в країні склало 6,7% п'ятий місяць поспіль, що відповідає очікуванням ринку. Цей рівень є найнижчим як мінімум з моменту возз'єднання Німеччини більше двох десятиліть тому.

Незважаючи на те, що Німеччина і цього року є лідером з відновлення економіки в єврозоні, рівень ділової довіри в країні погіршився в червні до мінімуму з початку року. Бундесбанк оголосив у червні, що очікує уповільнення зростання в другому кварталі.

"Можливо, буде невелике гальмування, але німецька економіка все ще зростає, і цілком впевнено. Безробіття низьке, хоча кількість тих, хто не має роботи, може ще трохи збільшитися найближчими місяцями, але ми не очікуємо істотного погіршення ситуації на ринку праці в цілому", - заявила старший економіст Sal. Oppenheim Group в Кельні Ульріке Кастенс.

Рівень безробіття в Німеччині майже вдвічі менший, ніж у середньому по єврозоні, де він становить 11,7%.

У 2014 році ВВП ФРН, за оцінками Єврокомісії, збільшиться на 1,8%, в ​​2015 році - на 2%, що збігається з консенсус-прогнозом економістів, опитаних агентством Bloomberg. Бундесбанк очікує зростання німецької економіки на 1,9% в 2014 році, 2% у 2015 році і 1,8% в 2016 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: