У Держдумі хочуть припинити мовлення Euronews

Понеділок, 15 вересня 2014, 12:44

Депутат Держдуми Михайло Маркелов ("Єдина Росія")  хоче припинити на території Росії  мовлення новинного каналу Euronews.

Відповідні запити було спрямовані до Роскомнагляду і Генеральної прокуратури, пишуть Известия.

Зокрема, занепокоєння депутата викликали кадри з розстрілом українськими силовиками портрета президента Росії Володимира Путіна, який до того ж був стилізований під Адольфа Гітлера.

На думку парламентаря, є всі підстави для того, щоб за фактом демонстрації ролика порушити кримінальну справу, а також припинити на території Росії мовлення європейського телеканалу.

У своєму запиті парламентарій повідомляє, що 12 вересня на телеканалі Euronews починаючи з 6 ранку кожні півгодини виходив у ефір сюжет, в якому було показано, як українські карателі з так званої національної гвардії проходять військову підготовку у себе на базі.

На думку Маркелова, представлені кадри спрямовані на збудження ненависті і ворожнечі, а також є приниженням людської гідності не тільки президента Росії, але і всього російського народу, який пережив жахи Другої світової війни (відповідна стаття - ст. 282, передбачає за подібні діяння покарання від штрафу та виправних робіт до позбавлення волі на строк до 4 років, є в КК РФ).

"Це приниження і образу нашого національного лідера і в його особі всього російського народу, яке не прикрашає цивілізовану і коректну Європу. І винні мають понести покарання",  - сказав Маркелов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: