ЄП визнав європейську перспективу України та закликав виключити РФ з Swift

Четвер, 18 вересня 2014, 13:06

Європарламент закликає ЄС розглянути можливість виключення Росії з цивільного ядерного співробітництва та системи Swift"".

Про це йдеться в резолюції Європарламенту, прийнятій в четвер.

Окрім того, в  документі також визнається європейська перспектива України.

"(ЄП) підтверджує свою думку, що ця Угода (про асоціацію) не є остаточною метою у відносинах Україна-ЄС, і вказує, крім того, що відповідно до статті 49 Угоди про ЄС, Україна, як і будь-яка інша європейська країна, має європейську перспективу і може стати членом ЄС за умови, що дотримується принципів демократії, поважає основні свободи, права людини, права меншин і забезпечує верховенство права", - йдеться в документі.

Європейський парламент також закликає країни ЄС скасувати заплановані угоди з Росією в енергетичному секторі, зокрема будівництво газопроводу "Південний потік", наголошується в  резолюції.

„(ЄП) закликає держави-члени скасувати заплановані угоди з Росією в енергетичному секторі, зокрема будівництво газопроводу Південний потік", - зазначається в документі.

Окрім того, Європейський парламент привітав рішення французького уряду зупинити доставку вертольотоносців Mistral і закликав усі держави-члени дотримуватися подібної лінії щодо експорту озброєнь та товарів подвійного призначення.

Водночас варто зазначити, що окремі досить жорсткі пропозиції  не ввійшли до остаточного варіанту документу.

Зокрема, як повідомлялося, Європейська народна партія пропонувала заохочувати країни ЄС надати Україні зброю, а також посилити санкції аж до повної блокади економічного та фінансового сектору Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.