ВЕРХОВНА РАДА ТА ЄВРОПАРЛАМЕНТ РАТИФІКУВАЛИ АСОЦІАЦІЮ

Фото
Вівторок, 16 вересня 2014, 13:17

Верховна рада проголосувала за законопроект про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Як повідомляє сайт Ради, за документ проголосувало 355 депутатів. Проти висловилося 0 народних обранців, 1 утримався.

Одночасно під час свого пленарного засідання в Страсбурзі (Франція) Європейський парламент провів синхронне голосування, під час якого також ратифікував Угоду.

На підтримку даного документу висловилося 535 депутатів ЄП, проти проголосувало 137 євродепутатів, 35 утрималися.

Верховна рада ратифікувала Угоду про асоціацію

"Питання, яке ми зараз розглядаємо, має історичне значення. Ратифікація – перший крок до всебічного реформування України у напрямку розвитку європейських цінностей", - заявив перед голосуванням голова ВР Олександр Турчинов.

"Європа – це майбутнє України. Сьогодні ми залишаємо позаду радянське минуле та стаємо на шлях всебічних реформ", - додав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Хто б міг подумати ще декілька місяців тому, що кордони в Європі будуть намагатися посунути за допомогою сили... Те, що відбувається в Україні, впливає на всіх нас. Ми завжди підтримуватимемо територіальну цілісність та суверенітет України", - заявив перед початком голосування президент ЄП Мартін Шульц.

Як можна побачити, проти в Європарламенті проголосували крайні "ліві" та крайні "праві"

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вніс ратифікаційний законопроект у Раду в понеділок 15 вересня. До цього протягом майже трьох місяців влада пояснювала, що ратифікація відкладається з технічних причин. У вівторок заступник міністра закордонних справ Лана Зеркаль визнала, що причиною затягування були консультації з Росією.

Також у вівторок 16 вересня законопроект було одноголосно схвалено до внесення у сесійну залу комітетом Верховної ради з питань європейської інтеграції.

Варто відзначити, що документ приймався без змін, яких вимагала Росія. Це стало можливим завдяки перенесенню набрання чинності економічної частини Угоди на кінець 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.