Клімкін: зростання експорту в ЄС компенсувало спад торгівлі з Митним союзом

Вівторок, 30 вересня 2014, 12:35

Завдяки одностороннім торговельним преференціям з боку Євросоюзу експорт української продукції до ЄС істотно зріс, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Про це пише Інтерфакс, посилаючись на слова міністра на відкритті засідання Ради експортерів і інвесторів при МЗС України у Києві.

"Ми знаємо, яким буде ефект від подальшого застосування преференцій ЄС: за статистикою зростання експорту в країни Євросоюзу фактично компенсувало спад експорту в країни Митного союзу", - заявив Клімкін.

"Ми сподіваємося, що наші спільні дії з ЄС зроблять цей ефект найближчим часом ще вагомішим, що ми зможемо вийти на європейський ринок в тих сферах, які поки що відрізняються невеликим потенціалом", - додав він.

Клімкін наголосив, що зараз важливо сконцентрувати зусилля у зв'язку з тим, що український експорт і товарообіг з країнами Митного союзу "падає досить радикально внаслідок обмежень, які ми отримуємо на цьому ринку через агресивні дії Росії".

Раніше "Європейська правда" писала про те, що згідно зі статистичними даними щодо експорту українських товарів в країни Євросоюзу після односторонньої лібералізації митного режиму українська економіка отримала відчутний ефект від скасування мит.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.