Україна приєдналася до європейської системи відображення транзиту газу

Середа, 1 жовтня 2014, 12:30

"Укртрансгаз" почав щоденну публікацію даних щодо транзиту газу до ЄС на інформаційній платформі асоціації операторів газотранспортних мереж Європи.

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на прес-службу оператора газотранспортної системи країни.

Таким чином, Україна стала першою з держав, що не є членами ЄС, яка приєдналася до системи щоденного прозорого відображення даних про стан транзиту природного газу.

"Щоденне інформування суспільства та наших європейських партнерів про стан транзиту газу через територію України до країн ЄС є черговим кроком до виконання Україною зобов'язань другого та третього енергопакетів", - повідомляють в компанії.

В "Укртрансгазі" нагадали, що 24 жовтня 2013 року компанія отримала статус учасника-спостерігача Європейської мережі операторів газотранспортних систем (ENTSOG). З 28 серпня 2014 року інформація про обсяг природного газу у сховищах щоденно публікується на інформаційній платформі асоціації європейських операторів газових сховищ.

Європейська мережа операторів газотранспортних систем (ENTSOG) була створена у 2009 році. До її складу входить понад 30 операторів газотранспортних систем ЄС. ENTSOG створена для забезпечення прозорості роботи ГТС та сприяння здійсненню транскордонної торгівлі газом для внутрішнього європейського ринку та розвитку європейської газової мережі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: