МЗС Польщі: на Україну чекає багато проблем у найближчому майбутньому

Вівторок, 14 жовтня 2014, 09:41

На Україну чекає багато проблем у найближчому майбутньому, вважає новопризначений міністр закордонних справ Польщі Гжегош Схетина.

Про це очільник польського МЗС заявив в інтерв’ю чеському виданню Hospodarske Noviny, яке розміщено на офіційному сайті зовнішньополітичного відомства. 

Схетина заявив, що Росія використовує газове питання як політичний інструмент для маніпуляцій, через що страждає не лише Україна, а і європейські країни.

"Всі мають позбутися залежності від поставок російського газу. У найближчі місяці на Україну чекають ще більші проблеми. Ситуація там (в Україні) демонструє, як Росія використовує цей інструмент у політичних цілях", - зазначив Схетина.

Міністр закордонних справ Польщі наголосив, що країна має вирішити проблему диверсифікації джерел енергопостачання. Він повідомив, що робота над будівництвом пункту прийому газу у Свінемюнде майже завершена.

Схетина зазначив, що і Польща, і інші країни Центрально-Східної Європи однаково сприймають російсько-український конфлікт.

"У Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини - спільний погляд на російсько-український конфлікт, майбутнє України та санкції", - сказав міністр.

"Ми можемо відкрити Україні шлях до Європи, проте решту українці мають зробити самі", - додав він.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Польщі говорив про реальність перспективи членства України в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.