Росіяни продовжують навчання у Біскайській затоці на "Містралі"

Четвер, 23 жовтня 2014, 13:32

Вертольотоносець класу "Містраль" під назвою "Владивосток", який мав 22 жовтня повернутися до порту приписки після навчань російських моряків, все ще маневрує у Біскайській затоці.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Універсальний вертольотоносець - десантний корабель "Владивосток" станом на 11.10 (місцевого часу) перебуває у Біскайській затоці поблизу південного узбережжя французького острова Бель-Іль (Belle-ile, регіон Бретань)", - йдеться у даних MarineTraffic, які фіксують траєкторію руху усіх суден.

Раніше повідомлялося, що вертольотоносець, яким керують росіяни, у неділю, 19 жовтня, вийшов на 4 доби в море в рамках підготовки російських моряків. Отже "Владивосток" мав повернутися напередодні до порту приписки, яким вважається Сен-Назер.

Варто зауважити, що під час попереднього виходу у відкрите море 17 жовтня вертольотоносець змінив місце стоянки і пришвартувався у вантажному порту-терміналі міста Монтуар-де Бретань, яке розташоване у гирлі ріки Луара (впадає у Біскайську затоку). Адміністрація цього порту посилила охорону порту, а сам "Владивосток" було сховано за кількома рядами морських контейнерів.

Французька влада та виробники "Містраля" не коментують останні маневри корабля. Крім того, адміністрація порту Сен-Назер, де знаходився "Владивосток", вилучила усі дані про переміщення вертольотоносця. 

Раніше Європейська правда писала про те, що корабель-вертольотоносець класу "Містраль" - "Владивосток" втретє вийшов на навчання з французького порту Сен-Назер з російськими моряками на борту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: