В Будапешті масові протести проти корупції - мітинг зібрав десятки тисяч

Понеділок, 10 листопада 2014, 12:25

Більше десяти тисяч протестувальників вийшли на вулиці Будапешта з вимогою відставки глави податкової служби Угорщини.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Мітингувальники вийшли на вулиці Будапешту з вимогою відставки глави податкової служби Угорщини через корупцію. Прем'єр-міністра країни Віктора Орбана вони теж воліли б позбавити посади.

Учасники протестів тримали плакати з написами "Ми не платимо податків шахраям", "Мафіозний уряд" і "Орбан, зникни!"

За повідомленнями організаторів та іноземних кореспондентів, в акції взяли участь більше десяти тисяч осіб. Вони вимагали передусім звільнення керівниці податкової служби Ільдіко Віди, а також відставки прем'єр-міністра Віктора Орбана. Протестувальники вимагали втручання Європейського союзу, оскільки місцеві установи вже неодноразово продемонстрували свою нездалість.

Нагадаємо, прем'єрство Орбана відзначилося багатьма вкрай суперечливими законодавчими ініціативами

У жовтні через масові протести сотень тисяч угорців Орбан був змушений заморозити свої плани щодо запровадження податку на інтернет. Уряд хотів ввести податок у розмірі 150 форинтів (близько 50 євроцентів) на гігабайт переданих даних. Сплата для приватних осіб мала становити максимум 700 форинтів (близько двох євро) на місяць.

Критики закидали Орбану та його партії Fidesz, що в такий спосіб вони намагаються послабити опозицію та їхні ЗМІ, для яких інтернет часто є одним з головних медій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.