США: РФ має припинити підтримку терористів, інакше - нові санкції

Вівторок, 11 листопада 2014, 08:30

Якщо Росія продовжуватиме розпалювати конфлікт в Україні та підтримувати терористів, ціна за таку поведінку для неї зростатиме.

Про це на брифінгу в понеділок заявила речниця Державного департаменту США Джен Псакі, повідомляє Голос Америки.

"Якщо Москва ігноруватиме  мінські домовленості та продовжить свої небезпечні дестабілізуючі дії, ціна такої поведінки для Росії зростатиме",  - зазначила вона.

За словами Псакі, США засуджують зростаючу мілітаризацію Донбасу з боку Росії через постачання танків та іншого важкого озброєння сепаратистам.

"Спостерігачі ОБСЄ повідомляють останніми днями про рух до передової конфлікту значних військових колон з російським важким озброєнням та танками, а також про посилення обстрілів у районі Донецького аеропорту та Дебальцева",  - зауважила речниця Державного департаменту США.

"Немає жодного виправдання постійним порушенням мінських домовленостей з боку Росії та її ставлеників", - наголосила Псакі.

"Якщо Росія справді віддана угодам в Мінську, вона повинна припинити розпалювати конфлікт постачанням зброї та підтримкою терористів, вивести всіх російських військових та зброю з України, а також закликати своїх ставлеників припинити порушувати режим перемир'я",  - наголосила вона.

Нагадаємо, раніше Псакі заявляла, що якщо Росія визнає вибори сепаратистів на окупованих територіях Донбасу, то це лише призведе до ще більшої її ізоляції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.