США обіцяють допомогти українській армії захистити свою територію

Четвер, 30 жовтня 2014, 11:14

США постачатимуть Україні високоточні військові технології, які допоможуть військам, що б'ються на сході, захистити себе.

Про це повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в інтерв'ю "Українській правді".

"Наприклад, протимінометні радіолокаційні радарні системи, які ми будемо поставляти разом з навчанням персоналу, як ними користуватися, в найближчі місяці", - зазначив він.

За словами Пайєтта, суперечка, яка виникла у Вашингтоні стосовно надання виключно несмертельної допомоги чи допомоги смертельними засобами, певною мірою є штучною.

"Для мене питання полягає в тому, як нам найефективніше допомогти України оборонними засобами, щоб допомогти їй ефективно захистити свою територію", - підкреслив дипломат.

На думку Пайєтта, перед українськими силами безпеки стоять два виклики.

"Це потреба внутрішнього очищення від корупції всередині самих структур і окремо стоїть завдання вироблення адекватної відповіді на присутність Росії, яка тепер продемонструвала свою непримириму войовничість і повну неповагу до міжнародно визнаних кордонів України", - наголосив посол США.

Нагадаємо, раніше американський сенатор, член комітету з озброєнь Джеймс Інгоф заявив, що США нададуть Україні зброю для захисту вже найближчим часом.

Інтерв'ю посла США буде опубліковано найближчими днями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.