Британським джихадистам заборонять повертатися додому

П'ятниця, 14 листопада 2014, 11:49

Британські джихадисти, які воюють на боці "Ісламської держави" в Сирії та Іраку, підпадуть під заборону повернення до Великої Британії щонайменше на два роки.

Про це британський прем'єр Девід Кемерон заявив під час промови в Австралійському парламенті, про що він написав у своєму Facebook.

"Ми представимо новий антитерористичний законопроект, яким передбачені нові повноваження для поліції в аеропортах забирати паспорти і зупиняти підозрілих подорожуючих, а також тих британців, які воюють за кордоном і повертаються додому", - написав він.

"Ми повинні контролювати екстремізм у будь-якій формі. Ми маємо заборонити екстремістам в’їзд до нашої країни, екстремізм варто викорінити з наших шкіл, університетів і в’язниць".

Як пише The Telegraph, за словами Кемерона, Британія змушена вдатися до таких заходів, щоб впоратися з загрозою іноземних бойовиків, які планують напади на жителів Британії.

Більше 500 британців воюють в Іраку та Сирії на боці джихадистів і більше половини з них думають про поверненя. Тільки протягом останнього року було заарештовано понад 200 людей через підозру в терористичних загрозах.

Заборона на поверненя для джихадистів діятиме до двох років, а потім може бути продовжена. Тим, хто повертатиметься нелегально, загрожує тюремне ув’язнення на 5 років.

Нагадаємо, раніше координатор ЄС з питань боротьби з тероризмом Жіль де Кершов заявив, що три тисячі європейців воюють в Сирії та Іраку на боці ісламістів.

Занепокоєння викликає те, що вони можуть повернутися та влаштовувати терористичні акти на рідній землі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: