"Майкрософт" призупиняє співпрацю з російським видавництвом

Неділя, 2 листопада 2014, 10:35

Американська компанія "Майкрософт" призупиняє співпрацю з російським видавництвом "Просвещение" через санкції.

Про це пише The New York Times.

Таке рішення пов´язане з тим, що головою ради директорів цього видавництва є підприємець Аркадій Ротенберг, який потрапив у список осіб, проти яких США ввели санкції.

Як повідомляє видання, в кінці вересня "Просвещение" і "Майкрософт" підписали угоду про стратегічне партнерство.

Цыллю співпраці повинно було стати підвищення якості шкільної освіти.

Зокрема, компанії домовилися співпрацювати в області розробки і поширення універсального планшетного комп'ютера під управлінням операційної системи Windows для електронних підручників, що випускаються "Просвещением".

Проте минулого тижня Microsoft вирішила відкласти свої плани, ґрунтуючись на новій інформації, яку вона отримала від The Times.

"Майкрософт" підписала незобов'язуючу угоду з "Просвещением" про безоплатне надання такої ж підтримки, яку ми надаємо тисячам шкіл і видавництв з усього світу", - йдеться в заяві компанії.

"Незважаючи на те, що проведена нами перевірка, що включала консультації з владою США і міжнародними юридичними фірмами, не виявила, що у відношенні "Просвещения" були введені санкції з боку США чи ЄС, ми припинимо роботу в рамках угоди і проведемо додаткову перевірку", - зазначає "Майкрософт".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бізнесмен Аркадій Ротенберг подав в суд Європейського союзу судові позови з вимогою скасувати санкцій ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: