ЄС посилить санкції, якщо РФ визнає псевдовибори на Донбасі - ЗМІ

Четвер, 30 жовтня 2014, 08:45

Євросоюз може посилити санкції щодо Росії, якщо влада РФ визнає підсумки запланованих на 2 листопада виборів у так званих ДНР і ЛНР.

Про це пише російська газета "Коммерсант" з посиланням на власні джерела в структурах ЄС.

"Це визнання може мати негативні наслідки. Проведення виборів 2 листопада не відповідає мінським угодам та українському законодавству. Відповідно, визнаючи ці вибори легітимними, Росія не сприяє врегулюванню кризи, а навпаки - трансформує її в заморожений конфлікт", - відзначило джерело.

"В арсеналі ЄС є ще не вичерпані можливості з нарощування санкцій", - додав він.

Варто зазначити, що це вже не перше свідчення того, що ЄС може посилити санкції проти Росії у випадку визнання псевдовиборів на окупованих проросійськими сепаратистами територіях.

Зокрема, 29 жовтня голова представництва ЄС в РФ Вігаудас Ушацкас наголосив, що визнання Росією виборів у самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках не сприятиме зняттю санкцій і може спричинити подальші негативні наслідки.

Того ж дня ввечері спікер верховного представника ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон виступила із заявою, в якій наголосила, що проведення "президентських" і "парламентських" виборів самопроголошеними органами влади суперечить "букві та духу мінського протоколу і зірве прогрес у пошуку стабільного політичного рішення". 

Відповідне твердження міститься також і у висновках Європейської ради щодо України від 24 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.