Влада Каталонії планує домогтися незалежності за 1,5 роки

Середа, 26 листопада 2014, 13:52

Президент женералітату (уряду) Каталонії Артур Мас може оголосити регіональні вибори, які, за його словами, де-факто відповідатимуть плебісциту щодо незалежності регіону.

Про це він заявив, виступаючи на конференції в Барселоні, пише El Pais.

За словами Маса, вибори є єдиним способом для каталонців висловитися з приводу статусу регіону.

Як зазначив каталонський лідер, партії, які виступають за від'єднання регіону, повинні виступити на виборах єдиним списком, що збільшить шанси отримати в результаті абсолютну більшість.

"Список повинен включати в себе фахівців в областях, необхідних для створення каталонського держави. Слід також внести до нього членів політичних партій та представників громадянського суспільства", - зазначив Мас.

Якщо такий альянс виграє більшість, то сформує уряд, який повідомить Іспанії, Європейському союзу та міжнародному співтовариству, що планує створити нову, незалежну державу.

За словами маса, перехідний уряд створить інституційну базу, необхідну для каталонського держави протягом не більш, ніж 18 місяців.

"Після цього буде оголошено вибори і одночасно референдум про незалежність нової каталонської держави, як заключний крок, щоб вирватися з Іспанії", - додав президент женералітату.

Нагадаємо, що 21 листопада Генпрокурор Іспанії висунув звинувачення проти Артура Маса за організацію альтернативного опитування про незалежність 9 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: