Речниця нового шефа дипломатії ЄС одружена з лобістом "Газпрому"

Фото
Субота, 8 листопада 2014, 14:50

Речниця Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні Кетрін Рей одружена з лобістом "Газпрому".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомляється, чоловік Рей - Томас Баррос-Тастетс є партнером у брюссельській PR-компанії, яка лобіює інтереси російського газового монополіста "Газпрому".

Як зазначається, Рей одружилася з Баррос-Тастетсом ще 19 жовтня 2013 року у Франції.

Баррос-Тастетс є партнером у брюссельській філії компанії G+, яка займається питаннями лобіювання інтересів.

Його онлайн біографія стверджує, що він "допомагає координувати європейську частину всесвітнього консорціуму, який надає консультації з комунікацій та зв'язків з громадськістю великій міжнародній енергетичній компанії".

Весілля Рей та Баррос-Тастетса (фото Радіо Свобода)

Хоча "велика міжнародна енергетична компанія" не називається, Баррос-Тастетса часто згадують в ЗМІ як "консультанта "Гзпрому" з європейських комунікацій".

В оголошенні про те, що він був призначений партнером G+ говориться, що він  є "радником "Газпрому " у відносинах з антимонопольними органами ЄС".

Окрім того, Баррос-Tастетс був помічений в компанії міністра енергетики РФ Олександра Новака в Брюсселі 29 жовтня під час трьохсторонніх газових переговорів.

Речник президента Єврокомісії Маргарітіс Шінас зазначив у коментарях виданню, що Рей поінформувала ЄС про професійну діяльність чоловіка, в тому числі про його роботу з "Газпромом".

Він додав, що Могеріні "була залучена до процесу обрання Рей, але не висувала її".

Окрім того, за словами Шінаса, Рей опікується питаннями відносин з Африкою, Латинською Америкою та країнами Перської затоки, в той час як за європейські країни відповідає інша речниця - Майя Коцьянчич.

"Тому ми не вважаємо, що існує потенційний конфлікт інтересів з...обов'язками Рей у комісії", - написав Шінас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.