Росія розуміє лише аргумент сили – Дещиця

П'ятниця, 12 грудня 2014, 12:56

Президент РФ Володимир Путін мав план бліцкригу в Україні, але українці і опір світової спільноти його спинили - це показує, що Росія розуміє лише аргумент сили.

Про це сказав посол України в Польщі Андрій Дещиця в інтерв'ю РАР, пише Wyborcza.

На думку посла, постійний тиск на Росію вкрай необхідний.

"Помітно, що ніхто не хоче надати Україні військову допомогу у протистоянні з Росією. В такому разі лишаються економічні санкції і політичний тиск на Кремль. Євросоюз має всі підстави посилити санкції, оскільки Росія не дотримується перемир’я", – сказав Дещиця.

На його думку, агресія Росії не пошириться далі Донбасу, оскільки Путіну і так неодноразово доводилося змінювати свої плани через опір, який він зустрічав з боку українців і Заходу в результаті своїх дій.

"Переконаний, що Путін хотів бліцкригу в Україні, але українці його зупинили, потім нас підтримали інші держави, пішли санкції, економічні проблеми в Росії. Це змусило Москву змінити тактику. Мусимо усвідомити, Росія розуміє лише аргумент сили", - наголосив Андрій Дещиця.

Незважаючи на прагнення дестабілізувати ситуацію в Україні, Путіну доводиться постійно змінювати тактику. На думку посла, наразі є шанс на порозуміння, що є результатом дії санкцій.

Разом з тим, на думку Дещиці, поряд з санкціями має бути відкрита опція військової допомоги Україні.

Говорячи про можливе членство України в НАТО, Андрій Дещиця зазначив, що рішення про це є суверенним правом українського народу.

"Те, як швидко ми могли б набути членства у НАТО, значною мірою залежить від того, як розвиватиметься ситуація на сході України", - переконаний дипломат.

Як писала ЄвроПравда, 2 грудня під час засідання Україна-НАТО Київ офіційно повідомив, що Україна відмовиться від позаблокового статусу. Генсек НАТО у зв’язку з цим повідомив, що рішення від 2008 року про те, що Україна стане членом альянсу, лишається чинним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.