ЄС зробить все для збереження суверенітету України - Могеріні

Вівторок, 16 грудня 2014, 21:31

ЄС продовжуатим наполягати та робитиме все можливе для вирішення конфлікту на Донбасі зі збереженням суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це заявила Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенко.

"Ми продовжуватимемо залишатися на стороні України у сприянні тому, щоб  цей конфлікт завершився за повної поваги до суверенітету України та територіальної цілісності", - відзначила вона.

"Ми обговорили найкращі шляхи для того, щоб ЄС зберіг свою єдність щодо цього питання,  для того щоб усі пункти мінських домоленостей були виконані", - наголосила Могеріні.

"Це була одна з небагатьох хороших новин, яку ми чули за весь рік... Я повторюю і наголошую ваші слова (президента України Петра Порошенка - Ред.): це той шлях і єдиний шлях, за допомогою якого ми можемо зберегти суверенітет і цілісність України", - підкреслила дипломат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада Євросоюзу на рівні глав МЗС ухвалила рішення про розширення обмежувальних заходів, пов’язаних з незаконною анексією Криму та Севастополя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.