Від понеділка розпочнеться "тиждень України в ЄС". До Києва їде Могеріні

Середа, 10 грудня 2014, 16:45

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні вперше відвідає Київ на початку наступного тижня.

Цю інформацію "Європейській правді" підтвердили в Міністерстві закордонних справ. "Візит підтверджений обома сторонами, він відбудеться 16-17 грудня", - запевнив представник МЗС.

Окрім цього, протягом наступного тижня щодня відбуватимуться візити українських лідерів до Брюсселю, або європейських посадовців до України, свідчать джерела "Європейської правди" в адміністрації президента та МЗС.

Як відомо, в понеділок у Брюсселі відбудеться Рада асоціації за участю прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та Федеріки Могеріні.

Наступного дня Могеріні відбуде до Києва, де лишатиметься до середи.

А в четвер та п’ятницю можливий візит до Брюсселя президента Петра Порошенко, повідомив ЄвроПравді інформований співрозмовник в адміністрації глави держави.

"Ця поїздка є в планах, хоча остаточно вона ще не підтверджена. Імовірно, президент візьме участь у саміті Європейської народної партії (ЄНП) та засіданні Європейської ради (саміту ЄС). Однак остаточного підтвердження візиту ще немає", - зазначає джерело "Європейської правди".

Варто зазначити, що президентська партія "Блок Петра Порошенка" наразі не є учасницею ЄНП. В прес-службі ЄНП не відповіли на запит щодо підстав його участі у саміті.

Мета поїздки Могеріні до Києва також не до кінця зрозуміла, адже з українським прем’єром вона зустрінеться напередодні, а з президентом Порошенком може і не перетнутися – 16-17 грудня запланований його державний візит до Польщі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Могеріні планує відвідати Київ, щойно буде сформовано новий склад українського уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.