"Газпром" не буде обмінюватися активами з європейцями

П'ятниця, 19 грудня 2014, 15:50

Німецький концерт BASF і російський "Газпром" скасували угоду про обмін активами у зв'язку з напруженою політичною ситуацією, через що російський монополіст втратив можливість наростити свій збут у Європі.

Про це повідомляє Gazeta.ru.

"У зв'язку з нинішньою напруженою політичною обстановкою BASF і "Газпром" вирішили не завершувати операцію з обміну активами до кінця року. У політично складно передбачуваному середовищі ми продовжуємо вести наші спільні проекти в Європі і Росії", - йдеться в повідомленні концерну.

На питання, чи угода скасована повністю, чи просто перенесена, у прес-службі BASF виданню сказали, що угода скасована.

"Ми шкодуємо, що обмін активами не буде завершено. Ми будемо продовжувати свою більш ніж 20-річну співпрацю з "Газпромом" в рамках існуючих спільних підприємств", - заявив голова правління німецької компанії Курт Бок.

Після цього рішення російський монополіст не зможе наростити свою долю в європейських збутових мережах і отримати під контроль газосховища на 7 млрд кубометрів газу. Нові активи могли б принести "Газпрому" близько 500 млн євро прибутку в рік.

нагадаємо, у рамках угоди між "Газпромом" і концерном BASF росіяни мали отримати у власність три європейських підземних сховища, а німецька сторона збиралась взяти участь у розробці великого родовища газу в Сибіру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.