Меркель: Кемерон не ставить під загрозу свободу пересування в ЄС

Вівторок, 2 грудня 2014, 09:47

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вона рада, що прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон підтримав свободу пересування для працівників ЄС  у своєму плані щодо мігрантів.

Про це повідомляє видання ЕurАctiv.

Кемерон у своєму плані щодо міграції не став пропонувати квоти або вимагати, щоб Великій Британії було дозволено зупинити наплив мігрантів, якщо йому здаватиметься, що в країні перенаселення.

Канцлер ФРН оцінила цей крок і зазначила, що свобода пересування є найважливішою опорою ЄС.

"Ми раді, що це не було поставлено під сумнів британським прем'єр-міністром," - сказала вона на прес-конференції в Берліні.

"Пропозиції, які були представлені, мають бути обговорені детально" - додала Меркель, сказавши, що Німеччина і Європейська комісія прислухаються до Кемерона.

В той же час, британські ЗМІ повідомляють, що Кемерон відмовився від вимоги щодо обмеження напливу мігрантів саме через Меркель, яка попереджала, що така міра буде незаконною.

Девід Кемерон виклав план з обмеження доступу мігрантів ЄС до соціального забезпечення Британії в п'ятницю.

Нагадаємо, через намір  Кемерона ввести кількісні обмеження для в'їзду мігрантів з економічно недостатньо розвинутих країн ЄС канцлер ФРН Ангела Меркель допустила можливість виходу Британії з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.