Британія може посилити візові правила для іноземних студентів

Понеділок, 22 грудня 2014, 08:33

Міністерство внутрішніх справ Великої Британії планує запровадити для випускників британських вузів з країн, які не є членами ЄС, правило, за яким вони будуть змушені після навчання повертатися додому і лише тоді клопотати про робочу візу.

Про це пише британське видання The Independent.

За словами глави МВС Терези Мей, ці заходи спрямовані на досягнення "нульового сальдо міграції студентів".

"Впевненість у тому, що міграти лишають Британію по закінченні терміну дії візи є частиною справедливої та ефективної міграційної системи, яка в першу чергу контролює те, хто до нас приїжджає" - сказало джерело,близьке до МВС.

Згадно з діючими правилами, більшість студентів можуть подати заявку на отримання робочої візи під час свого навчання. Якщо нові правила будуть затвердженні, їм доведеться повертатися додому і звідти вже клопотати про візу.

Крім того, в планах Терези Мей карати коледжі та університети, чиє керівництво недостатньо ефективно забезпечує від’їзд випускників-мігрантів до країн походження.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон заявив про наміри посилити контроль над міграцією. Зокрема, згідно з його ініціативою, мігрантам у Великій Британії потрібно буде пропрацювати чотири роки, перш ніж претендувати на податкові пільги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.