В Британії з університетів виключатимуть радикальних студентів

Вівторок, 25 листопада 2014, 08:45

В рамках боротьби з тероризмом у Британії університети зобов'яжуть виключати найбільш радкальних студентів.

Відповідний пункт прописаний у новому законодавстві, яке буде внесене на розгляд парламенту 26 листопада, пише The Guardian з посиланням на міністра внутрішніх справ Великої Британії Терезу Мей.

"У тих випадках, коли організації самі не виконуватимуть вимоги керівництва, міністерство матиме можливість віддавати їм накази, які будуть приводитися в дію судом", - уточнила Мей.

Новий закон, як зазначає видання, також дозволить співробітникам британських прикордонних служб на термін до 30 днів вилучати паспорти у підданих Великої Британії і громадян інших держав за наявності підозри про намір займатися терористичною діяльністю на території третіх країн, зокрема Сирії та Іраку.

Лондон також матиме право відмовити авіакомпаніям у виконанні рейсів до Великої Британії, якщо авіаперевізники відмовляться надавати спецслужбам запитувану інформацію про пасажирів.

Підозрюваним у здійсненні терористичної діяльності поза межами Сполученого Королівства також буде заборонений в'їзд на його територію.

Коментуючи новий законопроект, Мей відзначила, що загроза терористичних актів у Британії є найвищою від терактів 11 вересня.

Окрім того, за її словами, з липня 2005 року британські спецслужби запобігли близько 40 терактам.

Нагадаємо, раніше прем’єр Девід Кемерон виступив з ініціативою заборони британським джихадистам, які воюють на боці "Ісламської держави", повертатися на батьківщину щонайменше на два роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: