Інвестфонди США залишаються в російських активах - FT

Понеділок, 22 грудня 2014, 13:06

Кілька американських фондів, які мають значні вкладення в російські акції, обіцяли залишитися в країні, незважаючи на кризу економіки РФ.

Про це повідомляє The Financial Times.

За даними видання, на сьогодні можна говорити про наявність восьми фондів з обсягом активів понад $1 млрд, які вклали понад 6% коштів у російські акції.

Lazard, GMO і Oppenheimer входять в перелік великих фондів, які говорять клієнтам про ймовірну стабілізацію російського ринку, а один з них навіть нарощує інвестиції, незважаючи на коливання курсу рубля і санкції Заходу.

Джастін Леверенц, керуючий Oppenheimer Developing Markets обсягом $38 млрд, повідомив, що понад 7% інвестицій фонду було вкладено в Росію на початку цього місяця, тобто до початку сильного падіння курсу рубля.

"Чи зміню я свою думку? Ні. Весь рік я купував і купував, оскільки ціни справді екстраординарні", - сказав він.

Вартість фонду Oppenheimer впала на 7,6% за місяць, в основному через падіння цін на нафту і ситуацію на російському ринку. Вкладення фонду зосереджені в акціях трьох російських компаній: ВАТ "Магніт", ВАТ "Новатек" і "Яндекс".

Emerging Markets Equity, фонд компанії Lazard, один з найбільш популярних серед тих, що інвестують в Росію, також втратив за останній місяць 7,2%. Його керуючий Джеймс Дональд назвав останні події на російському ринку "екстраординарною панікою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.