Голландські ковзанярі з політичних мотивів бойкотуватимуть чемпіонат в РФ

Понеділок, 8 грудня 2014, 11:13

Низка голландських ковзанярів заявила про свій намір бойкотувати чемпіонат Європи, який проходитиме у Челябінську в січні 2015 року.

Причиною є політика Росії та, зокрема, її підтримка сепаратистів , що призвела до збиття "Боїнгу" з громадянами Нідерландів на борту, пише голландське видання Nos.nl.

Зокрема, з такою заявою виступила чотириразова олімпійська чемпіонка Ірен Вюст.

"Для мене правильна політика означає дуже багато. Багато в Голландії знають, хто стоїть за катастрофою "Боїнга". Мої почуття пов'язані з тими, хто постраждав через неї. І в такій ситуації буде неправильним приїжджати в Росію і брати участь там у змаганнях", - зазначила спортсменка.

"Я розумію, що своїми діями я ні на що не вплину і зможу постраждати в спортивному плані. Мені дуже важко прийняти рішення і розірватися між спортом і своєю позицією. Однак я не виключаю, що можу залишитися вдома", - додала Вюст.

До неї з такою ж позицією також виступив відомий в Голландії тренер з ковзанярського спорту Ян ван Вен.

"Світ, звичайно ж, не зміниться за мого рішення. Але такий мій вибір. Спорт дуже пов'язаний з політикою, і тому я роблю заяву, що в Челябінськ не поїду", - заявив ван Вен голландському виданню.

Як зазначає Nos.nl, олімпійський комітет Нідерландів вже заявив, що поважатиме позицію атлетів.

"Ми поважаємо рішення спортсменів, тому що ми вважаємо, що вони можуть зробити правильний вибір для себе", - заявили в комітеті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.