МЗС: Україна не задоволена даними німецької розвідки щодо збитого "Боїнга"

Вівторок, 21 жовтня 2014, 09:56

МЗС України не влаштовують дані німецької розвідки про збиття малайзійського "Боїнга" MH17.

Про це Deutsche Welle повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс.

В МЗС заявили, що українська сторона планує звернутися до німецької розвідки з вимогою надати докази того, що дані Києва про збиття були сфальшовані.

Україна здивована висновками Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) про те, що проросійські сепаратисти збили малайзійський літак MH17 ракетою, випущеною з протиповітряної установки "Бук", яку вони захопили на одній з українських військових баз.

"Ми чітко заявили, що всі наші ракетні комплекси включно з їхнім персоналом не перебували в зоні трагедії. Заяви про, те що бойовиками були захоплені українські ракетні комплекси, не відповідають дійсності, оскільки всі ці комплекси у нас у наявності і були завчасно передислоковані. Нам дивно чути висновки, що бойовики використали українські ракети", - сказав Перебийніс.

Про те, що інформація про захоплення терористами зенітного ракетного комплексу "Бук М1" у українській військовій частині не відповідає дійсності, офіційно заявило і командування повітряних сил Збройних сил України.

Нагадаємо, що за даними німецької розвідки, які оприлюднило німецьке видання Der Spiegel, катастрофу малайзійського літака Boeing-777 рейсу MH17 над Cхідною Україною спричинили проросійські сепаратисти, які збили літак ракетою, випущеною з протиповітряної установки "Бук", яку вони захопили на одній з українських військових баз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.