Росія не впустила делегацію євродепутата через резолюцію Європарламенту

Середа, 21 січня 2015, 13:26

Росія відмовилася впустити делегацію європарламентаря Габріелюса Ландсбергіса до Москви, куди він мав прибути в кінці січня з офіційною місією.

Про це повідомляє Delfi.lt.

Ландсбергіс інформував главу Європарламенту Мартіна Шульца про те, що Росія, реагуючи на недавно прийняту резолюцію Європарламенту, відмовилася видати візи членам делегації та організувати офіційні зустрічі.

"Для мого візиту не будуть організовуватися зустрічі з членами російського парламенту та посадовими особами. Через це мій візит стане неофіційним, і візи не будуть видані супроводжуючим мене особам." - йдеться у листі.

За його словами, таку позицію російські дипломати висловили під час телефонної розмови з членом Комітету у закордонних справах ЄП у вівторок, хоча ще в понеділок посол РФ в ЄС Володимир Чижов обіцяв допомогу у видачі візи.

У жовтні комітет доручив консерватору Ландсбергісу підготувати звіт про відносини ЄС і Росії. Збирати матеріал для документа він мав намір в Москві 29-31 січня.

Нагадаємо, раніше депутат Європейського парламенту Ребекка Хармс заявила, що у ЄС є інформація про існування окремого списку з іменами європейських політиків, яким не дозволяється в’їзд в Росію. За її припущенням, у списку можуть бути всі, хто голосував за економічні санкції проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: