Депутати ЄП: період стратегічного партнерства ЄС та Росії завершився

фото
Вівторок, 10 лютого 2015, 19:30

Депутати Європейського парламенту жорстко розкритикували Росію, але розійшлися в думках щодо того, чи варто надавати Києву зброю.

Ці заяви пролунали під час дебатів з українського питання в Страсбурзі, повідомляє кореспондент Європейської правди.

 "Путін діє як в 30-х роках, а угоди, яки він укладає, це лише інструмент, який дозволить приховано забрати нові території перед тим,, як розпочати нову хвилю наступу...

Збереження санкцій проти Росії – дуже важливе, а відключення Росії від СВІФТ – може  бути наступним нашим кроком", - заявив, зокрема, євродепутат від Британії Чарльз Теннок, який виступав від імені групи консерваторів.

"Нажаль, період стратегічного партнерства ЄС та путінської Росії наразі завершився", - заявив також Теннок.

Декілька депутатів виступали одягнені в футболки з написом "Free Savchenko".

Ребекка Гармс 

Чимало депутатів висловили припущення про те, що мінські переговори можуть не мати успіху.

"Якщо ці переговори проваляться, нам потрібно думати про те, що робити далі в ситуації, яка складається…. Нам потрібно думати про те, як забезпечувати право українців на самозахист", - зазначила Ребекка Гармс (Німеччина, група Зелених).

Водночас, значна частина тих, хто висловлювався щодо можливості надання Києву зброї, заявляли, що виступають проти такого кроку.

"Надання Україні зброї не дозволить згасити конфлікт, а навпаки – лише розпалить його", - заявив Кнут Флекенштайн (Німеччина), що виступав від імені фракції соціал-демократів.

"Ми маємо розуміти, що наша зброя – це санкції. Ми не хочемо війни", - додав Елмар Брок, глава комітету ЄП у закордонних справах  (Німеччина).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: