Призначено дату першого засідання Комітету парламентської асоціації

П'ятниця, 6 лютого 2015, 10:54

Перше засідання Комітету парламентської асоціації, створення якого передбачено Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, відбудеться 24-25 лютого.

Про це "Європейську правду" повідомили у представництві України при Євросоюзі.

Так, 5 лютого відбулося засідання  делегації Європейського парламенту до Комітету парламентської асоціації Україна-ЄС. Ця зустріч стала підготовчим заходом до інаугураційного засідання Комітету парламентської асоціації.

Посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв на засіданні поінформував про імплементацію програми реформ в Україні, відзначивши провідну роль парламентаризму в цьому процесі.

"Він висловив упевненість, що запланований візит голови Верховної ради України Володимира Гройсмана до Брюсселя та проведення першого спільного засідання Комітету парламентської асоціації надасть додаткового імпульсу зміцненню міжпарламентського партнерства, що відіграватиме важливе значення у контексті реалізації Угоди про асоціацію", - повідомили у представництві.

Крім того, на засіданні відбувся обмін думками щодо розвитку ситуації в Східній Україні з окремим наголосом на її гуманітарному аспекті. При цьому було підтверджено відданість України мирному врегулюванню існуючої ситуації на основі повноцінного виконання мінських домовленостей, насамперед Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.