Захід спотворює зміст мінських угод - МЗС РФ

Субота, 14 лютого 2015, 16:21

Офіційні представники української влади, а також окремих західних країн спотворюють зміст мінських домовленостей.

Про це йдеться в заяві МЗС Росії.

"Росія готова сприяти реалізації досягнутих домовленостей", - говоритьяс в документі.

"Разом з тим серйозну тривогу викликає те, що офіційні представники української сторони в особі Міністра закордонних справ України П. А. Клімкіна, а також деяких західних держав, зокрема США, по суті, солідаризувалися з думкою радикальних націоналістів у Верховній Раді і стали спотворювати зміст Мінських домовленостей", - підкреслюється в заяві.

На думку російського МЗС, це ставить під сумнів "реалізацію конкретних положень схваленого лідерами Росії, Німеччини, Франції та України документа".

"Розраховуємо, що всі підписанти Мінського документа від 12 лютого, а також сторони, які підтримали мінський процес, включаючи Німеччину і Францію, зроблять все, щоб досягнуті домовленості неухильно виконувалися", - наголошується в повідомленні.

"Ще раз закликаємо сторони українського конфлікту до суворого виконання прийнятих на себе зобов'язань",  -підкреслює МЗС РФ.

Як відомо, саміт у Мінську за участю лідерів "нормандської четвірки" тривав протягом 16 годин, в результаті були досягнуті домовленості про припинення вогню і відведення важкої техніки на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.