МЗС Італії: поступки сторін у Мінську дозволять уникнути радикалізації конфлікту

П'ятниця, 13 лютого 2015, 12:40

Нова угода у Мінську побудована на взаємних поступках, і це дозволить уникнути "небезпечного дрейфу" у бік радикалізації конфлікту.

Так вважає міністр закордонних справ Італії Паоло Джентілоні, повідомляє видання Partito Democratico.

За словами міністра, Ангела Меркель та Франсуа Олланд, посприявши укладенню нової угоди в Мінську, зробили те, до чого Італія завжди прагнула – повернули конфлікт у дипломатичне русло.

"Подивимось на факти: у нас є домовленість на 12 пунктів. Деякі з них підтримують одну сторону, деякі – надають перевагу іншій. Цей договір побудований на поступках. З його допомогою можна буде уникнути небезпечного дрейфу в бік радикалізації конфлікту", - сказав Джентілоні.

За його словами, наразі лишається багато невирішених проблем, і немає гарантій виконання, однак "ця угода відкрила новий етап" у врегулюванні кризи.

"Вступ України до НАТО був би абсолютною помилкою", - наголосив Джентілоні, відповідаючи на питання, чи можна дозволяти Путіну впливати на долю України зокрема у питанні вступу до НАТО.

Як відомо, саміт у Мінську за участі лідерів "нормандської четвірки" тривав протягом 16 годин, в результаті були досягнуті домовленості про припинення вогню і відведення важкої техніки на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.