Угода про асоціацію може набути чинності до кінця 2015 року - АП

Понеділок, 15 грудня 2014, 13:40

Угода про асоціацію між Україною та ЄС може набути чинності вже до кінця 2015 року.

Про це заявив заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий на прес-конфренції в Києві, повідомляє УНІАН.

"Це (темпи ратифікації - Ред.) дає нам шанс сподіватися на те, що ратифікація Угоди про асоціацію займе не кілька років, як це прогнозували деякі експерти, а можливо, навіть ми зможемо вийти на повне введення в дію до кінця наступного року", - сказав він.

"Дуже важливо, щоб не було зволікання із введенням в дію угоди. На сьогоднішній день уже 11 країн ЄС ратифікували документ. Ми очікуємо, що під час візиту президента до Республіки Польща буде підписано президентом Броніславом Коморовським ратифікаційний акт, тобто фактично буде перейдено Рубікон",  - додав він.

Нагадаємо, раніше Чалий заявив, що Київ працює над тим, щоб Угода про асоціацію запрацювала в повному обсязі вже в 2015 році, попри домовленість з Російською Федерацію про відтермінування дії економічної частини документа.

Як повідомляла "Європейська правда", під час тристоронньої дискусії 12 вересня на міністерському рівні між ЄС, Росією та Україною було прийнято рішення відтермінувати тимчасове застосування частини Угоди про асоціацію, яка стосується створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС до 31 грудня 2015 року.

Ця домовленість згодом була офіційно закріплена рішенням Ради ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.