Європарламент підозрює в шахрайстві ультраправих "друзів Путіна"

Вівторок, 10 березня 2015, 09:34

Європарламент направив до європейського бюро з боротьби з шахрайством документи щодо можливих фінансових махінацій з боку представників французької ультраправої партії "Національний фронт".

Про це повідомляє французька газета Le Monde.

Справи стосуються 20 помічників європарламентарів від партії "Національний фронт". Деякі з помічників займають стратегічні позиції, зокрема, є спеціальними радниками Марін Ле Пен – голови партії.

Європарламент знайшов порушення у виконанні вимог щодо оплати праці помічників.  Кожному з них заборонено займатися будь-якою діяльність, що не відповідає основній роботі помічника депутата, однак помічників французьких націоналістів підозрюють в одночасній роботі на Європарламент і на партійні структури.

Збиток від такої діяльності може становити 7,5 млн євро.

Документи для початку розслідування до бюро з протидії шахрайству направив особисто голова Європарламенту Мартін Шульц. Крім того, він звернувся з вимогою розслідування до французької прокуратури.

Нагадаємо, на минулих виборах "Національний фронт" отримав у Європарламенті 23 місця.

Раніше ЗМІ повідомляли, що керівництво партії "Національний фронт" неодноразово отримувало фінансування від структур, пов'язаних з чинною російською владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.