У Британії допускають, що РФ може стати головною загрозою для їхньої безпеки

Вівторок, 10 березня 2015, 13:25

Росія може знову стати головною загрозою для безпеки Великої Британії.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд, виступаючи з промовою в Королівському об'єднаному інституті оборонних досліджень у Лондоні, повідомляє ВВС.

"Для тих, кому за 50, ситуація дуже знайома: агресивна поведінка Росії - ясне нагадування про те, що ця країна потенційно може перетворитися на головну загрозу для нашої безпеки", - сказав Хеммонд.

Хеммонд також звинуватив президента Росії Володимира Путіна у підриві системи правил, яка "зберігає мир між народами", через анексію Криму і "через дестабілізацію східної України з допомогою російських військ".

"Стрімкі темпи, якими Росія модернізує збройні сили, у поєднанні з усе більш агресивною позицією російських військових, в тому числі і російських літаків по всьому суверенному повітряному просторі країн-членів НАТО, є суттєвими причинами для занепокоєння", - сказав він.

Нагадаємо, у четвер під час візиту до Києва міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд заявив, що  Британія зацікавлена у сприянні посиленню обороноздатності української армії.

Раніше міністерство оборони Великої Британії підтвердило, що країна надасть новий пакет нелетального обладнання для української армії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: