Резолюція Європарламенту по Росії має бути посилена у документах ЄС - Єлісєєв

Четвер, 12 березня 2015, 19:25

Ухвалення 12 березня резолюції Європарламенту щодо стану демократії в Росії стало ще одним виявом незаперечної підтримки України з боку провідних європейських політичних сил.

Про це йдеться у коментарі представника України при ЄС Костянтина Єлісєєва.

"Поряд із закликом Європейського парламенту щодо необхідності проведення незалежного розслідування вбивства Бориса Нємцова, сподіваємося, що російська влада нарешті прислухається до позиції ЄС та вживе заходів для припинення пропагандистської кампанії, а також націоналістичної ейфорії, що розвивається навколо анексії Криму та ескалації війни на Донбасі", - сказав Єлісєєв.

Він додав, що Європарламент в черговий раз наголосив на необхідності звільнення Надії Савченко, нагадавши російській стороні про відповідальність,  яку вона несе за стан її здоров’я.

"Заслуговує на увагу той факт, що попри всі зусилля, російській стороні не вдалося також приховати порушення прав кримськотатарської спільноти в окупованому Криму", - додав він.

Єлісєєв відзначив, що Україна сподівається на те, що принципова позиція європарламентарів буде відображена і навіть посилена у подальших дискусіях та документах на рівні керівництва держав-членів ЄС.

Як повідомлялося, депутати Європарламенту закликали до проведення незалежного міжнародного розслідування вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова.

У Держдумі РФ звинуватили Європарламент у "пафосних істериках" через резолюцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.