В уряді Греції спалахнув корупційний скандал

Неділя, 22 березня 2015, 13:19

У новому уряді Греції розростається корупційний скандал.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Заступника міністра внутрішніх справ та адміністративної реформи Йоргоса Катругалоса підозрюють у прагненні нажитися на відновленні на посаді звільнених раніше чиновників.

Адвокатська контора Катругалоса уклала договори з 300 колишніми чиновниками, які у разі поновлення на службі повинні заплатити юристам 12% від суми компенсації, отриманої за весь період відсторонення від роботи.

Гонорар при цьому повинен виплачуватися незалежно від того, чи були чиновники відновлені на посадах за рішенням суду або в рамках позасудової угоди.

Операція обіцяла вагомі прибутки, враховуючи той факт, що одним з передвиборних обіцянок лідера руху СІРІЗА, прем'єр міністра Алексіса Ціпраса було відновлення на службі 15 тисяч чиновників, звільнених у рамках реалізації міжнародної програми фінансової допомоги Греції.

Повідомлення про можливу корупцію викликали настільки широкий резонанс, що Катругалос був змушений влаштувати прес-конференцію.

Він заявив журналістам, що особисто не отримав жодних доходів від операції, так як анулював своє партнерство з адвокатською конторою після обрання в минулому році в Європарламент.

У той же час експерти відзначають, що Катругалос має право одержати свою частку гонорару в разі відставки з посади міністра.

"Це повинно відбутися якомога швидше", - підкреслюють представники опозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: