ЄС розробляє стратегію, щоб уникнути холодної війни з РФ - радник Меркель

Вівторок, 3 березня 2015, 14:38

Євросоюз розробляє стратегію, щоб уникнути холодної війни з Росією.

Про це заявив уповноважений уряду ФРН з питань співпраці з Росією Гернот Ерлер в інтерв'ю Badische Zeitung.

"Таким чином, ми почали тристоронні переговори між ЄС, Україною і Росією щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Представники Росії мали можливість висловити свої думки з цього приводу", - відзначив він. 

Ерлер також нагадав про висунуту у 2010 році президентом РФ ідею про спільний економічний простір від Лісабона до Владивостока.

"Якщо Путін принесе такий успіх додому, то є надія, що це може мотивувати його до компромісу в Україні", - зауважив радник Меркель.

"Але ми не отримали жодної відповіді. Тому ми не можемо виключити повернення до структур холодної війни",  - відзначив він.

Складність ситуації також, на думку Ерлера, полягає в тому, що Путін "не говорить, що саме він хоче в Україні".

"Чи достатньо йому анексії Криму або він хоче створити буферну державу в регіонах, що знаходяться під контролем сепаратистів? Чи може він змиритися з повною незалежністю України від Росії, але щоб вона обов'язковою відмовилася від членства в НАТО?" - відзначив він.

"Принаймні друга угода в Мінську реалізується краще, ніж перша. Зокрема, є рух у виведенні важкого озброєння", - підкреслив Ерлер.

Нагадаємо, раніше Ерлер застеріг від можливості створення "буферної держави" у східних і південних регіонах України і пригрозив Росії ізоляцією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: